27 юли 2010 г.

400 страници?!?!

Понякога и аз не знам как ми тече мисълта. Едва вчера разбрах че съм написала 400 страници от книгата ми. А имам още толкова работа. Ако съм така многословна докъде ще му излезе края?! Може да чукна и 1000. Идеята ми беше за нещо кратичко, но ясно. Сега разбирам че ми харесва да съм в онази непозната страна, където не аз пиша героите, а те самички си се развиват чрез мен. Много е интересно и забавно как понякога имам една идея за някой, а в последствие се оказва че характерът на персонажа е изместен в неочакван за мен ръкав на психологичното здраве. Исках книгата да е забавна и развлекателна, а се оказа доста разширено издание на многото ми притеснения и въпроси относно действията на хората.
Все още не мога да повярвам... 400 страници, а за мен това е едва началото на цялата история. Непрекъснато ми хрумват разни идеи, разговори и дори стил на живот. Ха ха... егати!

3 коментара:

CarreraGT каза...

Радвай се :)
Аз съм в блокаж от не знам колко време вече. Имам идеята, имам героите, началото е написано в неочакван изблик на вдъхновение, след което тотален блокаж и колкото и да се напъвам да пиша, просто не става и не става. Трябва да споделиш някой трик за отприщване на вдъхновението :)

Satany каза...

Абе малко кофти ще прозвучи, ама аз винаги имам вдъхновение. Няма блокаж, при мен е някава вълна от идеи, която не секва а и не мога да запиша всичко. Какво ли не пробвах - тефтер за идеи, на MP4 записвах направо гласови бележки... няма братко... така че понякога и аз искам малко почивка - блокаж. А ако чак толкова зациклиш - пийни енда чашка бяло винце, замисли се какво искаш от тия персонажи, съсредоточи се на макс и обикновено се получава. Аз просто се поставям в центъра на действието и само записвам думите. Успех, пък ако трябва ще помагам с идеи - давам ги безплатно... хахаха!

CarreraGT каза...

Ще пробвам, само че с червено вино, че го предпочитам пред бялото... макар че то през лятото май само бирата върви :)